Shintai

Karate-jitsu

E-mail ons:

info@shintai.nl

Bel ons:

0227-60 36 88

06 28 05 17 37

De Sport,

Karate

Karate is een oude Japanse zelfverdedigingskunst,

 

Jiu-jitsu

 

 

Karate-jitsu

Shintai beoefent een combinatie van het karate en het jiu-jitsu kort gezegd karate-jitsu. Het karate richt zich voornamelijk op het maken van trappen en stoten, waar het jiu-jitsu zich voornamelijk richt op worpen en klemmen samen vullen deze sporten elkaar uitermate goed aan.

Veel onderdelen van het karate gaan uit van individuele onderdelen, hierin leren sporters hun eigen lichaam kennen, tijdens het jiu-jitsu zijn de sporters veelal met tweetallen bezig en leren hierdoor om te gaan met het lichaam van een ander. De combinatie van de twee sporten leert sporters veel over hun zelf en anderen, dit alles in een beheerste en gecontroleerde omgeving.

 

De School en zijn naam,

Shintai is een gezellige en actieve sportschool in de wieringermeerpolder met al 15 jaar ervaring in het onderwijzen van Karate-jitsu. Wij proberen onze leerlingen zowel karate-jitsu, als respect en discipline bij te brengen.

 

Waarom Shintai, Shintai heet,

Shintai is samengesteld uit twee japanse woorden, Shin en Tai. Zoals veel woorden in het Japans hebben de woorden meerdere betekenissen. Shin betekend

 

Shintai komt uit het Japans, net als de sport die wij beoefenen. Shin staat voor de geest, gedachte, de spirit.

Tai staat voor het lichaam.

 

Deze twee eenheden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden voor het serieus beoefenen van het karate-jitsu. Want wat heb je nu aan een atletisch lichaam als je geest niet echt wil? De mentaliteit staat voorop. Je moet echt willen vastbijten, zweten, vechten en ploeteren.

De tai, het lichaam, is natuurlijk ook van belang, maar die bouw je wel op tijdens de lessen. Of je nu wel of niet hoge trappen kan maken is niet echt belangrijk. Want als je blijft trainen komt dat vanzelf wel. De één is snel, de ander is sterk en weer een ander juist lenig. Maar als je geen doorzettingsvermogen hebt, ben je nergens. De shin staat ook voor de tai. De mentaliteit en het doorzettingsvermogen, daar begint het allemaal mee. De rest volgt vanzelf. Dus trainen is hard zijn voor jezelf, voor lichaam en geest. Dat is de ware mentaliteit, de Shintai-gedachte.

 

De lessen,

Onze lessen worden zoveel mogelijk gegeven door meerdere gediplomeerde docenten & assistenten, op deze manier kan Shintai ieder lid de aandacht geven die hij/zij nodig heeft. Zo probeert Shintai de lessen zowel leerzaam als leuk te maken voor iedereen.

 

De inhoud van de les;

Elke les begint met een warming up, deze zijn zowel bedoeld om warm te worden maar ook om conditie op te bouwen. De verdere inhoud wordt gevormd door de ontwikkeling van de leerlinper, de techniek die onderwezen word verschilt daarom per groep. Wel blijven de exameneisen de lijdraad voor wat er centraal staat in de les.

 

Maandag

 

9:30-10:30

Dames budofit

Dinsdag

 

20:00-21:30

Recreanten

Woensdag

 

18:00-19:00

Jeugd (12-18 jaar)

Donderdag

 

-

Vrijdag

 

19:00-20:00

Aspiranten

 

20:00-21:30

Senioren

Zaterdag

 

10:00-11:00

Jeugd

 

11:00-12:00

Jeugd

Zondag

 

-

De docenten,

Pieter Zijlmans

Leraar B

5e Dan Karate-Jitsu

2e Dan Jiu Jitsu

2e Kyu Judo

Aart van Marle

Leraar B

3e Dan Karate-Jitsu

 

Onno Kan

Leraar B

3e Dan Karate-Jitsu

2e Kyu Jiu Jitsu

 

Samantha de Been

Leraar A

2e Dan Karate-Jitsu

 

 

De assistenten,

De huisregels,

Algemeen:

- Geef wijzigingen in contact gegevens door.

- Er bestaat een schriftelijke opzeg termijn van 2 maanden.

 

Budoka's:

- Uit oogpunt van veiligheid en hygiene willen wij vragen de nagels kort te houden.

- Er mogen geen sieraden gedragen worden tijdens de training, wij adviseren deze niet mee te nemen naar de sportschool.

 

Belangstellende:

- Iedereen is welkom om de lessen te komen bezichtigen, wij willen u wel vragen om tijdens de lessen de leerlingen op geen enkele wijze af te leiden.